Parlamentar roman…

Citesc ziarul astazi, Evenimentul zilei, si undeva pe la pagina de politica, resp. pag.5, un titlu imi sare in atentie „Senatorii vor sa-si treaca cheltuielile la secret”. Ma rog..nimic nou avand in vedere ca acesti domni nu mai au limite in ceea ce priveste prosperitatea personala. Ok, cert este ca in medie un senator cheluieste din banii publici, adica din banii pe care suntem fortati intr-un fel sa-i platit catre stat sub diferite forme de taxe si impozite, aproximativ 30000 lei/luna. 30000 lei???? Cica ar avea cheltuieli cu birourile senatoriale, deplasari, diurne, indemnizatii, telefonie mobila..etc.. deci au ceva cheltuieli. Nu ma gandesc nicidecum ca un ales al poporului ar putea sa-si bage pe cheltuieli mai mult decat cheltuieste in realitate. No.
Bun. Revin la partea cea mai interesanta. In acest articol exista un citat din spusele unui mare senator pe numele sau Cosmin Nicula de la PSD. Acest domn, nu numai ca ne persifleaza un pic dar foarte transant ne taie macaroana spunand urmatoarele: „Fiecare avem cheltuieli si nu cred ca e nevoie sa le punem la dispozitie publicului, indiferent de solicitari”. Pam pam !
Ei, spuneti voi dragilor cum ar trebui sa ii raspundem acestui domn? Eu fac eforturi foarte mari sa nu vorbesc spurcat asa cum se cuvine pentru aceasta afirmatie.
@ Cosmin Nicula:
Stimate domn parmalentar,
stim, sau aproape intuim, cum ati reusit dvs sa deveniti senator. Eu cred, vizitand pagina dvs de pe CDEP, ca tara se poate numi norocoasa sa va aiba in rolul acesta de parlamentar. Cu oameni ca dvs. sunt sigur ca ne vom indrepta catre un viitor in care urmasii nostrii isi vor trai anii in liniste si mai mult ca decent.
Dar ce aveti cu aceste cheltuieli? De ce sa le ascundeti? Daca atat va trebuie dvs. ca sa faceti lucrurile in tara aceasta sa mearga pe un fagas normal atunci de ce doriti sa ascundeti acest lucru. Ar trebui sa fie o chestie de fala pentru dvs. cheltuind multi bani dar facand ca tara sa prospere. Presupunem cu totii ca acesti bani sunt cheltuiti in folosul tarii si nu in folosul personal inafara de indemnizatia personala. Pana la proba contrarie.
Asadar am marea rugaminte la dvs. ca aceste lucruri sa ramana cat se poate de transparente atata timp cat statul pe care il reprezentati ne impune noua, oamenilor de rand, anumite taxe si impozite din care dvs. consumati.
Ei cam atat am avut de spus. Sper ca acest post sa fie un exemplu de atitudine pe care ar trebui s-o avem cu totii.
B.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: